Program eToro->eDavki v verziji z dne 10.01.2023 (in novejših) omogoča tudi pretvorbo zgodovine trgovanja s platforme Plus500. Trgovalci na platformi Plus500 bodo tako razbremenjeni ročnega vnosa podatkov na eDavke.

Kako poteka pretvorba Plus500->eDavki?

V aplikaciji Plus500 se v Menu/Tools/Reports nahaja Annual Report.

Plus500 zgodovina trgovanja seznam transakcij
Letni seznam transakcij na Plus500

Tega je zaenkrat mogoče prenesti le v PDF obliki, zato morate najprej prositi Plus500 uporabniško pomoč (npr. s pomočjo Plus500 Live Chat ali prek elektronske pošte), da vam ga pretvorijo v CSV datoteko. Takšno namreč lahko uvozite v program eToro->eDavki.

Pozor! Po izkušnjah uporabnikov je najbolje, da jih prosite za datoteko Positions History Report v CSV formatu.

Pozor! Bistveno je, da so vse transakcije v vaši CSV datoteki v USD. To preverite v stolpcu InstrumentCurrency v CSV datoteki.

Konverzija podatkov s Plus500 poteka na enak način kot konverzija podatkov z eToro, zato si lahko pri uporabi programa eToro->eDavki pomagate z Nekaj opomnikov/posebnosti

  1. Bistveno je, da so vse transakcije v vaši CSV datoteki v USD. To preverite v stolpcu InstrumentCurrency v CSV datoteki.
  2. Vse transakcije se izvozijo v datoteko D-IFI, ker se CFD-ji smatrajo za izvedene finančne instrumente.
  3. Bruto dobiček v evrih v stolpcu GrossPLInUserCurrency se običajno razlikuje od razlike v cenah obračunanih v dolarjih po nabavni in prodajni ceni. Tečaj USD/EUR s platforme Plus500 se lahko razlikuje od dnevnega tečaja v tečajnici Banke Slovenije, poleg tega je slednji obračunan na 4 decimalna mesta natančno, prvi pa le na 2. Zato se evrski seštevki s PDF izpisa praviloma ne ujemajo z evrskimi seštevki iz programa eToro->eDavki, ki so preračunani iz dolarskih zneskov nakupov in prodaj.