Program eToro->eDavki v verziji z dne 10.01.2023 (in novejših) omogoča tudi pretvorbo zgodovine trgovanja s platforme Plus500. Trgovalci na platformi Plus500 bodo tako razbremenjeni ročnega vnosa podatkov na eDavke.

Kako poteka pretvorba Plus500->eDavki?

Najprej potrebujete CSV datoteko s podatki trgovanja za željeno davčno leto. V mobilni aplikaciji Plus500 izberite menu (levo zgoraj v Android aplikaciji). Nato izberite Positions in zatem zavihek Closed. Desno zgoraj izberite davčno obdobje From/To (obvezno celotno davčno leto od 1.1. do 31.12.) ter nato pritisnite na desno ikono za pošiljanje elektronske pošte. V vašem elektronskem predalu vas bo čakala pošta z ustrezno CSV datoteko za uvoz v program eToro->eDavki.

Pozor! Bistveno je, da so vse transakcije v vaši CSV datoteki v USD. To preverite v stolpcu InstrumentCurrency v CSV datoteki.

Konverzija podatkov s Plus500 poteka na enak način kot konverzija podatkov z eToro, zato si lahko pri uporabi programa eToro->eDavki pomagate z Nekaj opomnikov/posebnosti

  1. Bistveno je, da so vse transakcije v vaši CSV datoteki v USD. To preverite v stolpcu InstrumentCurrency v CSV datoteki.
  2. Vse transakcije s platforme Plus500 se izvozijo v datoteko D-IFI, ker se CFD-ji smatrajo za izvedene finančne instrumente.
  3. Bruto dobiček v evrih v stolpcu GrossPLInUserCurrency se običajno razlikuje od razlike v cenah obračunanih v dolarjih po nabavni in prodajni ceni. Tečaj USD/EUR s platforme Plus500 se lahko razlikuje od dnevnega tečaja v tečajnici Banke Slovenije, poleg tega je slednji obračunan na 4 decimalna mesta natančno, prvi pa le na 2. Zato se evrski seštevki s PDF izpisa praviloma ne ujemajo z evrskimi seštevki iz programa eToro->eDavki, ki so preračunani iz dolarskih zneskov nakupov in prodaj.