V času pisanja te objave velja, da (žal res) ni mogoče dodajati uvoženih podatkov k že ročno vnesenim v obrazce eDavke, ki so aktualni slovenskim traderjem. Torej: če vnesete nekaj podatkov (npr. s platforme, s katere nimate podatkov za uvoz na eDavke), in nato želite uvoziti še XML datoteko, kreirano v programu eToro->eDavki, se prvotni podatki (žal) izbrišejo.

Pravi način je v takih primerih najprej uvoziti podatke iz XML datoteke in nato ročno dodati ostalo.

“Kaj pa, ko imam 2 XML datoteki z 2 različnih trgovalnih platform?”

Malo bolj, a ne preveč zahtevna rešitev je, da npr. (v primeru obrazca Doh-KDVP) v XML datoteko, kreirano v programu eToro->eDavki, prenesete transakcije iz druge XML datoteke (z obrazcem Doh-KDVP). V tem primeru:

  1. v Beležnici odprete Doh-KDVP datoteko , kreirano z našim programom.
  2. poiščete zadnji element </KDVPItem> (običajno skoraj povsem na koncu, tik nad elementom </Doh_KDVP>). Postavite kurzor na konec te vrstice in pritisnete Enter.
  3. v drugi Beležnici odprete drugo datoteko. V njej poiščete prvi element <KDVPItem> in označite vsebino od (vključno) tega elementa do (vključno) zadnjega elementa </KDVPItem> v datoteki (povsem spodaj) ter kliknete Ctrl+C (Kopiraj).
  4. odprete Beležnico z originalnim dokumentom ter prilepite vsebino vanj in shranite.
  5. uvozite v eDavke in pozorno preverite, ali je prenesena vsebina XML datoteke pravilna.

Kakšen je pravilen postopek uvoza na eDavke?

eDavki samo prepoznajo vrsto datoteke, ki jo želite uvoziti nanje. Pravilen način, kako uvoziti XML datoteko s pretvorjenimi podatki, je, da po prijavi na eDavke kliknete na Dokumenti in nato na Uvoz, kot je narisano spodaj:

pravilen uvoz podatkov v eDavke